Hívjon minket még ma
Elérhetőségek

Professzionális élzárás - előmaró funkcióval
Hívjon minket

Hívjon minket még ma
Elérhetőségek

A bútorlapról:

Bútorlap meghatározás

A bútorlapok különböző fajtájúak és minőségűek lehetnek, melyre a gyártók technológiája is hatással lehet. A bútorlap fő célja, hogy kiváltsa bútorgyártáskor a tömörfát, ezáltal környezetkímélő, gazdaságos, a gyártási célra kifejlesztett anyagot nyerünk. Egy bútorlap általánosan 2800 X 2070 mm méretű, vastagsága általában 18 mm.

A következő pár sorban a jelenleg kapható legnépszerűbb bútorlap fajták kerülnek felsorolásra:

Laminált bútorlap

A leggyakrabban felhasználásra kerülő, igen népszerű bútorlap fajta, amely rendkívül népszerű pozícióját az árával vívta ki, hiszen a leggazdaságosabban ebből lehet bútort előállítani. A laminált bútorlap egy préselt farost vagy faforgács lemez, melynek felületén műanyag, esetleg fém (alumínium) borítás van. A borítás növeli a bútorlap élettartamát. Előnyei: Szinte minden színben és sokféle mintázattal kerül forgalomba. Az elkészített bútor már nem igényel utókezelést és könnyen tisztán tartható.

Fóliázott bútorlap

A fóliázott bútorlapra a készítés során dolgozzák rá a fóliát, mely a laminált bútorlaphoz hasonlóan széles szín és mintaválasztékot biztosít. A fóliázott bútorlap élzárása is ugyanolyan mint a felületi fólia, ezért hosszabb élettartamot és igényesebb kivitelt képvisel.

Rétegelt bútorlap (rétegelt lemez)

A rétegelt bútorlap néhány milliméteres farétegekből, ragasztással és préseléssel készül. Az elforgatott száliránynak köszönhetően kevésbé hajlamos a vetemedésre, erős tartós bútoralapanyag. Nedvesség hatására a ragasztott felületek elválhatnak, ezért nedvességtől óvni kell, vagy megfelelően kezelni.

Tömör-fa bútorlap

A legjobban igénybevett bútorok alapanyaga lehet a tömörfa bútorlap, melyből ágykeret, asztalláb, székláb és egyéb nagy igénybe vételnek kitett elem készülhet. A tömörfa bútorlap megfelelő gyártási technológiával párosítva a leghosszabb élettartamot nyújtja.

Hívjon minket még ma!

Bútorlapok rendelése, bútorlap szabászati munkák megrendelése, bútorgyártás megrendelése valamint bútorlap árajánlat kérése esetén képzett munkatársaink állnak a Dél-pesti régió vásárlóinak rendelkezésére személyesen, telefonon és e-mailben is! Nálunk találja a legjobb bútorlap árakat!